NIK ondersteunt en initieert Joods onderwijs

Het NIK heeft een afdeling onderwijs. Deze verzorgt lesmateriaal, educatieve programma’s en hulpmiddelen voor Joods onderwijs ten bate van Joodse scholen, Joodse Gemeenten en Joodse kinderen in alle delen van het land. Wil je meer weten over Joodse les voor kinderen? Vraag de folder HIER aan!

Snuffel rond bij Jad Achat
Daarnaast verkoopt Jad Achat educatieve spelletjes, religieuze voorwerpen en andere items op het gebied van Jodendom. Ook is Jad Achat een belangrijke informatieverschaffer voor wie op zoek is naar het antwoord op het Jodendom betreffende zaken.

Via de Joodse Gemeente
Onderwijs voor kinderen wordt gegeven via de Joodse Gemeenten aan de hand van het NIK Leerplan. Raadpleeg het NIK voor onderwijs bij u in de buurt.

Internationale erkenning
Aan Henny van het Hoofd, die leiding geeft aan de afdeling Onderwijs van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap, is de Max Fisher Prijs 2005 voor Joodse educatie in de diaspora toegekend. De internationale prijs valt haar ten deel vanwege haar leidende rol in de vooruitgang van Joods onderwijs. Het NIK Leerplan vervult naar het oordeel van de jury een pioniersrol voor de wijze waarop Joods onderwijs, voor kinderen op niet-Joodse scholen, wordt gestructureerd. Lees hier meer over de toekenning van de prijs aan Henny van het Hoofd.

Kijk op de leuke & leerzame Jeled-site
Bekijk ook eens de interessante site www.jeled.net voor ouders en kinderen. Ga speciaal voor Pesach naar de leuke opdrachten, verhalen en kleurplaten over Pesach, matzes, de seider, de schoonmaak, etc.

Blik op de toekomst
Henny van het Hoofd hield in januari 2000 een voordracht over Joods onderwijs in de 21ste eeuw.

 Terugblikken
De afdeling Onderwijs in 2011

 

Reacties zijn gesloten.