Rabbinaat Den Haag

Rabbijn Shmuel Katzman is de rabbijn van Den Haag. Hij bedient de synagogen in zowel het Bezuidenhout als in Scheveningen.

Het Haagse rabbinaat is bereikbaar via: Corn. Houtmanstraat 11, Den Haag, tel 070-347 3201; e-mail: [email protected].

Het Rabbinaat houdt zich onder meer bezig met de halachische (Joods-wettelijke) praktijk van alledag, waaronder het kasjroet, de eredienst en het onderwijs en verder houdt het Rabbinaat zich ook bezig met het bezoeken van leden, het beantwoorden van aan het rabbinaat gestelde halachische vragen, het voltrekken van choepot (huwelijken), het houden van toespraken bij sjoeldiensten, het geven van onderwijs.

Opperrabbijn B.S. Berenstein, een van de Haagse opperrabbijnenRabbi Saul Halevi is waarschijnlijk de meest befaamde Haagse Opperrabbijn geweest. Een boek, getiteld Binyan Sha’oel, over zijn leven en zijn wijsheden verscheen in 2004 van de hand van de voormalige Haagse rabbijn Pinchas Meijers en is ook online te raadplegen via HebrewBooks.org.
Andere beroemde Haagse rabbijnen waren onder meer de in de oorlog omgekomen opperrabbijn I. Maarsen en de na-oorlogse opperrabbijn Menachem Fink.
Het door de Haags-Joodse geschiedschrijver ir. I.B. van Creveld vervaardigde boek Haagse rabbijnen, beschrijft de geschiedenis van de Haagse Joden aan de hand van de levensloop van hun geestelijk leiders.

Lees:

Reacties zijn gesloten.