De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad moet als ongewenst vreemdeling iedere toegang tot Europa worden ontzegd. Het Europees Joods Congres zal aan het Europees Parlement een petitie van deze strekking aanbieden. Bij het Duitse constitutionele Hof is een strafklacht tegen de Iraanse regeringsleider ingediend. De Iraanse president Ahmadinejad zou niet langer op Europees grondgebied moeten worden toegelaten. Het Europeees Joods Congres vindt dat het Iraanse staatshoofd nadat hij herhaalde malen heeft verklaard dat de Holocaust een mythe is en dat Israël van de kaart zou moeten worden geveegd, geen toegang meer moet worden verleend tot enig Europees land. Het Europees Joods Congres (EJC) gaat daarom een verzoek indienen bij het Europees Parlement om de Iraanse premier tot persona non grata te laten verklaren.
Petitie tekenen
Een petitie waarin wordt opgeroepen Ahmadinejad tot ongewenst vreemdeling te verklaren kan op de website van het EJC worden getekend. Klik HIER om de petitie te tekenen. De verzamelde handtekeningen worden aangeboden aan het europees Parlement, aan andere Europese instellingen en aan de regeringen van de EU-lidstaten.
Wet overtreden
Het EJC wijst er op dat vele landen strenge wetgeving hebben ten aanzien van Holocaust-ontkenning. In analogie daarmee luidt de oproep om de Iraanse president Persona non grata ad personam te verklaren, binnen de lidstaten van de Europese Unie, omdat hij de wet heeft overtreden zoals die binnen de EU-lidstaten bestaat. De petitie sluit af met de woorden: “Juist nu Iran er toe overgaat uranium te verrijken en steeds dichter in de buurt komt bij het vervaardigen van nucleaire wapens, is het noodzakelijk op te treden tegen het staatsantisemitisme van het regime in Teheran en haar moorddadige provocaties.”
Strafklacht
Een groep Israeliërs heeft een strafklacht ingediend tegen Mahmoud Ahmadinejad. De procedure is aangespannen bij een Duitse rechtbank. In de strafklacht wordt de Iraanse president er van beschuldigd de herinnering van Holocaust-overlevenden te beschadigen, de Sjoa te ontkennen, racisme en aanzet tot haat alsmede het overtreden van VN-verdragen en resoluties. Sinds 2005 is het mogelijk om zaken aan te spannen waarbij Duitsland niet betrokken is. Ontkenning van de Holocaust is strafbaar bij Duitse wetgeving. De klacht is ingediend bij het Duitse constitutionele hof in Karlsruhe.